Gratis Ekspertevaluering

Jeg har jobbet med nettløsninger siden forrige århundre (ca. 1998 :D) og har i løpet av disse årene vært leder for kundeinnsiktsavdeling i både Tarantell og Making Waves i tilsammen 6 år. Jeg har jobbet med alle typer kundeinnsikt som angitt i denne matrisen:

Innsiktsmatrisen

matrisen
Jeg har brukt denne matrisen i over 10 år for å forklare innsikt, men det var ikke jeg som fant på denne. Den er basert på matrisen fra boken “The User Is Always Right” (Amazon).

 

Matrisen viser hvilke typer brukertester / analyser man kan gjøre for å få frem ulike sider av kundeinnsikten. Ved å kombinere (triangulere) flere metoder kan man være sikrere på at man har kommet frem til reell innsikt. Jeg skal si mer om denne matrisen senere, men vil fokusere på Ekspertevaluering nå.

Ekspertevaluering

Ekspertevaluering vil du ikke finne i den orginale matrisen fra The User Is Always Right fordi dette er en evaluering som ikke bruker reelle kunder som underlag. Her er tanken at en eller flere eksperter gjør en evaluering av et nettsted eller løsning basert f.eks. på generelle prinsipper for interaksjonsdesign (Nielsen). Hensikten er å gå igjennom løsningen og vurdere den opp mot sentrale brukerbehov og målgrupper.

Du vil sitte igjen med en liste over funn rangert etter hvor kritisk funnet er for antatt kundeverdi (eller forretningsverdi).

Dette kan aldri erstatte reell testing på reelle kunder, men er en kjapp måte å få opp hypoteser for testing eller problemområder.

Gratis ekspertevaluering, sier du?

Ja. “No strings attached” som det så fint heter. Jeg har sagt opp jobben min i SpareBank 1 og mens jeg finner på noe å gjøre så trenger jeg å ha noe å henge fingrene i. Jeg kan evaluere hvilken som helst løsning, men siden det er gratis må jeg få lov å si nei takk også :)

Fortrinnsvis gjør jeg det for veldedige organisasjoner eller noen som ikke har råd til å gjøre dette selv, men hvis det ikke dukker opp noen så evaluerer jeg gjerne hva som helst (unntak: Sparebank1.no og nav.no :D). SpareBank 1 evaluerer jeg ikke for den kjenner jeg for godt. Nav evaluerer jeg ikke fordi… ja… den er bare for svær og plundrete.

Vanligvis fakturerte Making Waves et sted mellom 20 og 60.000 for en slik analyse så jeg synes det er et bra tilbud i disse COVID-19 tider.

Legg igjen din URL i kommentarfeltet og gjerne en e-post eller tlf. nr. slik at jeg kan sende rapport til deg og evt. stille noen innledende spørsmål.

Du kan også gjøre forespørsel direkte til haakonha@gmail.com eller DM til min twitter @haakonha.

5 Comments

 1. Rune Hoel says:

  Hei Haakon!
  Hvis du er interessert i en utfordring kan du gjerne kikke på innovasjonnorge.no :)

  Mvh Rune

  1. haakonha says:

   Hei Rune og takk for sist :)
   Jeg tar gjerne en kikk på innovasjonnorge.no. Kommer tilbake til deg om litt.

   mvh
   Haakon

   1. Rune Hoel says:

    Herlig ! :)

 2. haakonha says:

  Jeg har fått inn 3 ulike nettsteder til evaluering:
  * http://www.compello.no
  * http://www.innovasjonnorge.no
  * benevis.ai

  Samt at jeg er blitt bedt om å gå igjennom en løsning som brukes til en bacheloroppgave. Jeg trenger nok litt tid på å gjøre ferdig dette, men om oppdragsgiverne ønsker det så vil jeg legge ut noen oppsummerende tanker her på bloggen etterhvert.

 3. haakonha says:

  En liten oppdatering på denne. Undersøkelsen for Compello, Benevis og Bachelorgraden er nå gjennomført. Jeg er ikke i mål med Innovasjon Norge. Når alle er gjort vil jeg ta en liten oppsummering i et eget innlegg.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s